Clicky


Taakstraf voor verblinden met laserpen agent in ME-bus

Taakstraf voor verblinden met laserpen agent in ME-bus
30-03-2021 18:52 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 46-jarige man uit Den Haag is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken omdat hij met een laserpen in de ogen van een politieman heeft geschenen. Die politieman bestuurde een ME-bus tijdens de demonstratie op het Malieveld op 14 maart.

De politieman reed met de bus net tussen een aantal demonstranten toen hij plots een hevige pijn voelde in zijn rechteroog. Hij kon een paar seconden niets meer zien, een levensgevaarlijke situatie, aldus het Openbaar Ministerie.

Zijn collega's zagen een opvallende groene lichtstraal op het gezicht van de politieman. Ook zagen ze hoe iemand doelbewust in zijn gezicht scheen. Die persoon liep weg toen hij merkte dat ze hem in de smiezen kregen, maar kon later alsnog worden aangehouden. In zijn jaszak zat de laserpen.

De man verklaarde dat hij niet wist dat het gebruik van een laserpen verboden was. Hij had het dingetje op de grond gevonden, zei hij, en was boos over de wijze waarop door de politie werd ingegrepen.

Dat de agent verblind werd, vindt hij vreemd. 'Ik wil  wel gezegd hebben dat ik vanaf de zijkant scheen, niet vanaf de voorkant. Als hij vooruit was blijven kijken, was hij niet verblind geweest.'

Het Openbaar Ministerie eiste twee maanden gevangenisstraf waarvan één voorwaardelijk voor een poging toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De politierechter veroordeelde voor mishandeling en legde een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken op.