Clicky

 
Transport Online - Twee IVECO's S-WAY NP voor Rosendaal Transport

Twee IVECO's S-WAY NP voor Rosendaal Transport

Twee IVECO's S-WAY NP voor Rosendaal Transport
30-03-2021 16:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BEEK - Rosendaal Transport stuurt met de komst van twee IVECO S-WAY NP’s aan op verdere verkleining van de CO₂-footprint. De keuze voor IVECO’s was voor het Achterhoekse transportbedrijf eenvoudig gemaakt, omdat zij met deze LNG-trucks circa 1.600 kilometer kunnen afleggen op één tankbeurt. Rosendaal Transport zet zijn aanwinsten vrijwel volledig in op Duitsland, waardoor het maximaal profiteert van het MAUT-voordeel.

In alle facetten is Rosendaal Transport uit Beek erg vooruitstrevend op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zijn alle warehouses voorzien van LED-verlichting en in totaal 205 zonnepanelen. De hoofdlocatie in Beek is bovendien volledig gasloos, waardoor zij CO₂-neutraal kunnen opereren. Verder bestaat hun wagenpark voor 85 procent uit Euro VI Step D voertuigen, waarvan nu ook twee LNG-trucks. Gelegen in het hart van het knooppunt van drie belangrijke snelwegen (A12, A18 en de Duitse A3) aan de grens met Duitsland, is Rosendaal Transport een allround logistiek dienstverlener die beschikt over in totaal 6.000m² aan opslagruimte. Vanuit een duurzame focus zetten zij zich flexibel in voor volume-, stukgoed- als palletvervoer.

Eenvoudig verdienmodel

De IVECO S-WAY NP’s zijn voor Rosendaal Transport ware geldmachines, omdat zij hiermee flink wat euro’s besparen en op relatief korte termijn de meerprijs van deze voertuigen kunnen terugverdienen. Directeur Hans Rosendaal licht dit toe: “Onze business case is gebouwd op basis van 180.000 kilometer per jaar, waarvan 90 procent op het traject van- en naar Duitsland om voornamelijk stenen, papier, groente en fruit te vervoeren. Hierdoor kunnen wij omgerekend zo’n 30.000 euro per jaar besparen omdat we met onze IVECO S-WAY NP’s geen tolheffing hoeven te betalen in Duitsland.”

Daar blijft het voor Rosendaal Transport niet bij, want ze kunnen tevens bouwen op een milieu-investeringsaftrek (MIA) tot wel 13,5 procent, een CEF-subsidie en een Gelderse subsidie voor de aanschaf van twee IVECO S-WAY NP’s. De LNG-trucks kennen hierdoor een aantrekkelijke kilometerkostprijs.

Duurzame IVECO S-WAY NP’s

Het bijkomend voordeel voor Rosendaal Transport is dat zij met hun aanwinsten beschikken over de hoogst haalbare actieradius met 1.600 kilometer. Hierdoor kan het bedrijf moeiteloos op en neer pendelen naar Duitsland en tegelijkertijd duurzame kilometers afleggen. Hun IVECO S-WAY NP’s stoten namelijk 10 procent minder CO₂ uit dan een vergelijkbare dieseltruck. Dit percentage kunnen zij in de toekomst opschroeven tot wel 95 procent, zodra zij de stap zetten naar Bio-LNG.

Rosendaal Transport zet daarom milieubewust deze stap, omdat zij hierdoor hun CO₂-voetafdruk kunnen verkleinen. De aardgasmotor van IVECO stoot tevens tot wel 90 procent minder stikstofdioxide (NO₂) en 99 procent minder fijnstof uit ten opzichte van zijn diesel tegenhanger, waardoor Rosendaal Transport een aanzienlijke bijdrage levert aan een schonere wereld.

Rosendaal Transport

Mede dankzij het enthousiasme van een chauffeur heeft zijn werkgever besloten om twee IVECO SWAY NP’s op vloeibaar aardgas aan te schaffen. Het is voor Rosendaal Transport daarbij erg prettig dat de IVECO S-WAY NP’s Piek-gecertificeerd zijn door een maximale geluidsemissie van nog geen 71 dB in de Silent-modus. Hierdoor kunnen de chauffeurs van Rosendaal Transport op iedere gewenste locatie laden- en lossen. Bovendien kennen de IVECO S-WAY NP’s een onderhoudsinterval van 90.000 kilometer, waardoor Rosendaal Transport bij hun aanwinsten beschikt over een maximale uptime.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden