Clicky


Patsergedrag komt verdachte duur te staan

Patsergedrag komt verdachte duur te staan
30-03-2021 16:47 | Binnenland | auteur Redactie

KLOOSTERZANDE - Een 28-jarige man uit de gemeente Hulst werd dinsdag geconfronteerd met gevolgen van zijn patsergedrag. Eind 2020 sprak hij in een horecagebied twee agenten aan en liet zijn dure horloge zien. De man riep naar het publiek dat zijn horloge duurder was dan het jaarsalaris van de agenten. De politie verrichte dinsdag in deze zaak verschillende doorzoekingen en aanhoudingen.

De politie stelde naar aanleiding van de uitlatingen van de verdachte een onderzoek in naar zijn handel en wandel. Uit het onderzoek bleek al snel dat de man geen legale inkomsten had terwijl hij mogelijk wel over dure sierraden en veel geld beschikte.

De 28- jarige verdachte bleek bij een eveneens 28- jarige man in Kloosterzande te verblijven. De politie viel deze woning vandaag in de vroege ochtend binnen. De aanhouding werd verricht door een ondersteuningsgroep van de politie. Bij de doorzoeking werden een geldhond en een drugshond ingezet. De geldhond vond meer dan 50.000 euro aan contant geld. Ook werden in de woning een hoeveelheid hennep en dure merkkleding in beslaggenomen. De 28-jarige bewoner aangehouden, meldt de politie.

Bij de aanhouding bleek de verdachte ook een gouden ketting te dragen. Ook deze ketting werd inbeslag genomen. Het horloge waarmee de man eerder de show probeerde te stelen werd ook aangetroffen. In totaal werden naast het geld ook nog luxe goederen gevonden met een waarde van ruim 15.000 euro.

Ook werd het inschrijvingsadres van de man in Lamswaarde doorzocht. Ook hier werd nog ruim drieduizend euro aan contant geld in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek.