Transport Online - Celstraf en voorwaardelijke jeugd-tbs geëist voor dodelijk steekincident

Celstraf en voorwaardelijke jeugd-tbs geëist voor dodelijk steekincident

Celstraf en voorwaardelijke jeugd-tbs geëist voor dodelijk steekincident
30-03-2021 16:31 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - De officier van justitie in Rotterdam heeft dinsdag 18 maanden jeugddetentie en een voorwaardelijke jeugd-tbs (een zogenoemde PIJ-maatregel) geëist tegen een 16-jarig meisje voor een dodelijk steekincident. Op woensdag 12 augustus 2020 komt een abrupt einde aan het leven van de 15-jarige Alice uit Rotterdam. Het meisje wordt in een woning aan de Mathenesserdijk meerdere keren gestoken door haar 16-jarige vriendin. 

Die dag gaat Alice naar het huis van de verdachte aan de Mathenesserdijk in de wijk Spangen. In de woning ontstaat na enige tijd ruzie waarbij de verdachte een mes pakt en Alice meerdere keren steekt. Korte tijd later overlijdt het slachtoffer aan haar verwondingen. Zelf verklaart de verdachte dat ze door Alice werd aangevallen en dat ze uit zelfverdediging handelde. Maar volgens de officier van justitie rijmt die verklaring niet met de inhoud van het dossier, verklaart de verdachte wisselend over wat er die avond is gebeurd en paste ze haar verklaringen aan toen ze resultaten van het rechercheonderzoek te zien kreeg.

Om die reden is uiteindelijk niet helder te krijgen waarom Alice werd doodgestoken. Vast is komen te staan dat het slachtoffer en de verdachte een relatie hadden die ze voor de buitenwereld geheim hielden. En dat binnen hun relatie regelmatig fikse ruzies ontstonden. Ook was er sprake van jaloezie aan de zijde van verdachte.

De officier van justitie acht doodslag bewezen. “Het meest waarschijnlijke scenario is dat er ruzie ontstaan is die avond, die verdachte ertoe heeft gebracht om een mes te pakken en Alice te steken. Dat betekent dat ik geen bewijs zie voor moord, omdat er geen sprake is geweest van een vooropgezet plan maar van een opwelling.”

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen