Clicky

 
Transport Online - Nederland koploper in Europa met aanschaf elektrische bussen

Nederland koploper in Europa met aanschaf elektrische bussen

Nederland koploper in Europa met aanschaf elektrische bussen
30-03-2021 14:27 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

BRUSSEL - Nederland is koploper in Europa met de aanschaf van nieuwe elektrische bussen. In totaal kochten Nederlandse bedrijven in 2020 446 elektrisch op te laden bussen, berekende de brancheorganisatie voor de Europese auto-industrie ACEA.

Duitsland en Polen vervolmaakten de top 3 van landen waar de meeste elektrische bussen werden verkocht, met respectievelijk 388 en 200 exemplaren die op kenteken werden gezet. De drie landen waren samen goed voor 60 procent van alle verkochte elektrische bussen afgelopen jaar.

Nog maar een kleine minderheid van alle nieuwe bussen in de EU is elektrisch. Het ging in 2020 om 6,1 procent van alle bussen die werden verkocht. Daarnaast waren hybride bussen goed voor 9,5 procent van alle nieuwe bussen in de EU. Verder reed ruim 11 procent op "alternatieve brandstoffen", wat vooral neerkomt op bussen die op aardgas rijden.

Het grootste deel van de bussen die vorig jaar in de Europese Unie werden verkocht, rijdt nog altijd op diesel. Hun aandeel is wel veel kleiner geworden, nu de brandstof wegens nadelen voor de gezondheid en het milieu een steeds slechter imago krijgt. Van alle nieuwe bussen in 2020 rijdt bijna 73 procent op diesel, tegenover 82 procent in 2019.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden