Transport Online - Vijf redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark

Vijf redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark

Vijf redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark
30-03-2021 13:26 | Financieel | auteur Redactie

Je ziet een grote verschuiving in de transport: steeds meer bedrijven kiezen namelijk voor elektrische voertuigen. Het is een forse investering om de overstap te maken, maar uiteindelijk levert het je nog veel meer op. Lees snel verder om te ontdekken welke voordelen een elektrisch wagenpark heeft.

Een duurzaam imago

Er zijn steeds meer mensen die waarde hechten aan duurzaamheid. Hoe de transport hierop in kan spelen? Dat kan door te investeren in een elektrisch wagenpark. Opdrachtgevers en klanten hechten hier soms zelfs zoveel waarde aan dat het het verschil kan maken wanneer ze tussen twee bedrijven moeten kiezen. Er wordt door veel mensen geen genoegen meer genomen met bedrijven die slechts het broodnodige doen. In plaats daarvan wordt er van ondernemingen verwacht dat ze actief bezig zijn om hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen.

Goed voor het klimaat

Een duurzaam imago is fijn, maar écht een steentje bijdragen aan een beter klimaat is natuurlijk nog beter. Gelukkig doe je het met een elektrisch wagenpark beide. Elektrische wagens hebben geen directe CO2-uitstoot, waardoor ze voor minder luchtvervuiling zorgen. Wel hebben ze indirecte uitstoot, door het productieproces. Kijk je echter naar de hele levensduur van de auto? Dan zie je dat een elektrisch voertuig zo’n 35 tot 55 procent minder CO2-uitstoot. Ook stoten ze veel minder tot geen fijnstof en stikstof uit, dit zijn stoffen die heel schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen en dieren.

Voordeliger in gebruik

We zeiden al dat de overstap naar een elektrisch wagenpark een forse investering is, maar dat dit uiteindelijk nog veel meer op gaat leveren. Zo zijn elektrische wagens een stuk voordeliger in het gebruik dan hun soortgenoten op brandstof. We maken even een vergelijking met een auto uit de middenklasse: de benzinekosten voor deze auto komen neer op 10 cent per kilometer, terwijl de elektriciteitskosten zo’n 6,3 cent per kilometer zijn. Dat gaat je op de lange termijn een hoop geld schelen!

Belastingvoordeel

Wist je dat bedrijven die overstappen op een elektrisch wagenpark kunnen profiteren van verschillende belastingvoordelen? Bijvoorbeeld van de MIA (milieuinvesteringsaftrek), waarmee ondernemers 13,5 procent van de aanschafprijs van een elektrisch voertuig (tot 40.000) van de winst mogen aftrekken. Maar niet alleen op de aanschaf van elektrische zit belastingvoordeel, ook op de investering in laadpalen in de transportsector. Zo heeft de overheid de energiebelasting voor laadpalen die in de publieke ruimte staan tijdelijk verlaagd. Dit moet het voor ondernemers aantrekkelijker maken om laadpalen te plaatsen, zodat er meer aanbod is en er minder hoge tarieven gevraagd worden.

Geld verdienen

Zoals we hierboven zeiden kun je profiteren van belastingvoordeel wanneer je in laadpalen investeert. Maar wist je dat je ook kunt verdienen aan deze laadpalen? Wanneer je een laadpaal zakelijk gebruikt en openbaar maakt, dan kun je een prijs per kWh vragen die hoger is dan de inkoopprijs van de elektriciteit. Zo heb je de investering al snel terugverdiend. Ook is het een stukje extra service die je bezoekers, klanten of werknemers biedt. Dit kan op den duur zorgen voor meer loyaliteit en tevredenheid.

Wil je gaan investeren in een elektrisch wagenpark en wil je advies over een geschikte laadoplossing? Dan ben je bij Groenopladen aan het juiste adres. Zij denken graag met je mee en hebben ervaring met laadoplossingen voor bedrijven in de transportsector.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Foto's

  • Janssen
    Janssen
  • Janssen
    Janssen
  • Janssen
    Janssen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen