Clicky

 
Transport Online - Nederland mag reisbureaus steunen met voucherfonds

Nederland mag reisbureaus steunen met voucherfonds

Nederland mag reisbureaus steunen met voucherfonds
30-03-2021 12:11 | Binnenland | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie geeft Nederland toestemming om reisbureaus te steunen met het zogeheten voucherfonds. Met dit fonds van 400 miljoen euro wil de overheid aanbieders van pakketreizen leningen verstrekken waarmee ze klanten kunnen terugbetalen voor reizen die wegens de coronapandemie niet doorgingen.

Het groene licht zal voor opluchting zorgen in de reissector. Veel reisondernemingen zouden zonder de hulp in de problemen komen op het moment dat klanten hun geld voor geschrapte reizen terug moeten krijgen. Aanvankelijk gaven reisbureaus vooral vouchers uit, maar nu reizen nog steeds amper mogelijk is, kunnen ze nog steeds geen vervangende reis aanbieden. Geld in kas om benadeelde klanten terug te betalen is er door de malaise in de sector ook amper.

Onlangs benadrukte een rechter nog dat geld uit het voucherfonds pas na goedkeuring van Brussel kan worden uitgeleend. Die uitspraak deed de rechtbank Rotterdam in een zaak die was aangespannen door D-reizen, die in een kort geding geld eiste uit het fonds.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden