Clicky

 
Transport Online - Met nieuwe eigenaar Aurelius herintroduceert Bring Frigo het oude merk Frigoscandia

Met nieuwe eigenaar Aurelius herintroduceert Bring Frigo het oude merk Frigoscandia

Met nieuwe eigenaar Aurelius herintroduceert Bring Frigo het oude merk Frigoscandia
30-03-2021 10:01 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ZWIJNDRECHT - Aurelius neemt Bring Frigo, marktleider in de Zweedse temperatuur gecontroleerde voedsellogistiek, over van het staatsbedrijf Posten Norge. Met een nieuwe eigenaar kan Bring Frigo het aanbod van logistieke diensten van het bedrijf verder ontwikkelen en daarbij onder de oude naam Frigoscandia gaan opereren. De Zweedse mededingingsautoriteit moet, voordat een eigendomsoverdracht van kracht wordt, de definitieve goedkeuring geven.

De klantenportfolio van Bring Frigo bestaat uit verschillende grote, aan de voedselindustrie, gerelateerde bedrijven in Scandinavië. Via magazijnen, terminals en distributie biedt Bring Frigo logistieke diensten aan binnen de temperatuur gecontroleerde voedselvoorzieningsketen in de Scandinavische regio, daarnaast biedt men ook internationale logistieke gecontroleerde diensten aan.

Volgens Leif Lupp, Managing Director bij Aurelius Nordics, groeit de markt voor temperatuur gecontroleerde logistiek. "Tijdens het overnameproces hebben we een grondige kennis van de branche opgedaan. We zijn onder de indruk van het management en hun ambitieuze plannen. Knowhow gecombineerd met ervaring speelt altijd een belangrijke rol in een gespecialiseerd bedrijf als Bring Frigo."

In Scandinavië startte Frigoscandia al in 1948 met wat vandaag de dag een miljardenindustrie is, opslag en distributie van gekoeld en diepgevroren voedsel. Tegenwoordig biedt Bring Frigo een uitgebreid internationaal logistiek netwerk voor voedingsmiddelen met een aanwezigheid in de Scandinavische landen en in Europa. Volgens Peter Haveneth, CEO van Bring Frigo, is de overname een natuurlijke stap om het bedrijf verder te ontwikkelen.

"In 2020 hebben we een solide en sterk businessplan gepresenteerd, gericht op de groei en ontwikkeling van onze business areas Warehousing en Transport. We streven naar een voedselvoorzieningsketen op basis van kwaliteit en duurzaamheid, gecombineerd met een digitale klantinterface en inzichten om aan de behoeften van onze klanten te voldoen."

Bring Frigo zal beginnen te communiceren onder het merk Frigoscandia in de tweede helft van 2021. Voor het Duitse beursgenoteerde Aurelius is Bring Frigo het vierde Scandinavische bedrijf in hun huidige portfolio.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions