Transport Online - Twijfel over coronavaccin AstraZeneca in Canada

Twijfel over coronavaccin AstraZeneca in Canada

Twijfel over coronavaccin AstraZeneca in Canada
29-03-2021 23:01 | Coronavirus | auteur ANP/RTR/DPA

OTTAWA - Door de problemen met het coronavaccin AstraZeneca in Europa, is er nu in Canada twijfel gerezen over het middel. Er komt een nieuwe analyse over de voordelen en de risico's op basis van leeftijd, meldt het Canadees geneesmiddelenbureau.

Deskundigen van een nationaal comité voor inentingen adviseren het vaccin niet te prikken bij mensen onder de 55 jaar, melden Canadese media. De stappen volgen op meldingen uit Europa over enkele gevallen van ernstige bloedpropjes en bloedingen na een AstraZeneca-vaccinatie, voornamelijk bij jonge vrouwen. In Canada zijn dergelijke incidenten niet gemeld.

Onder meer in Nederland was de toediening van AstraZeneca kort onderbroken nadat de Denen en Noren problemen hadden gemeld. Het Europees geneesmiddelenbureau EMA bekeek de ziekteverschijnselen en kwam tot de conclusie dat er een mogelijk verband is tussen het vaccin en de ernstige bloedproblemen. Maar het risico op ernstige gevolgen door Covid-19 is veel groter. De gemelde problemen komen uiterst zelden voor, aldus EMA.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen