Clicky

 
Transport Online - Hoogste aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds eind januari

Hoogste aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds eind januari

Hoogste aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds eind januari
29-03-2021 16:40 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - Ziekenhuizen behandelen momenteel 2342 coronapatiënten. Dat is het hoogste aantal sinds 26 januari. Ten opzichte van zondag is het aantal opgenomen coronapatiënten met 94 gestegen. In de afgelopen vijf dagen is het aantal opgenomen coronapatiënten met 155 gestegen.

Op de verpleegafdelingen liggen 1667 coronapatiënten, 74 meer dan op zondag en het hoogste aantal sinds 26 januari. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares steeg met 20 naar 675, het hoogste niveau sinds 20 januari.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zegt dat het aantal opgenomen coronapatiënten de komende weken kan stijgen richting 2900, het niveau van begin januari. De ziekenhuisbaas verwacht dat de komende weken druk zullen worden voor ziekenhuizen. "Maar van code zwart blijven we echt weg. Het glas is halfvol", aldus Kuipers. Bij 'code zwart' zijn ziekenhuizen genoodzaakt te kiezen welke patiënten nog behandeld kunnen worden en voor wie geen plek meer is.

Hoe hoog de piek wordt, kan worden beïnvloed door het aantal gevaccineerde mensen en het lenteweer. Vanaf half mei zou de druk op de ziekenhuizen kunnen afnemen. Hoe verder de coronamaatregelen worden versoepeld, hoe eerder de piek bereikt kan worden en hoe hoger die piek kan worden, benadrukt Kuipers. Hij roept mensen op: "hou nog heel even vol, we komen in de buurt van de weg naar buiten".

Kuipers herhaalt ook zijn oproep om de tweede vaccinatie van mensen uit te stellen, zodat die doses kunnen worden gebruikt om zo veel mogelijk mensen hun eerste prik te geven. Dat is volgens hem al genoeg om het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen hard te laten dalen.

Ziekenhuizen hebben afgelopen etmaal 224 nieuwe coronapatiënten opgenomen. In de afgelopen zeven dagen belandden 1931 mensen op een verpleegafdeling of intensive care vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat komt neer op bijna 276 nieuwe opnames per dag, het hoogste niveau sinds 10 januari.

Onder normale omstandigheden hebben ziekenhuizen ongeveer 1150 bedden beschikbaar op de intensive cares. Dat was al uitgebreid naar 1350, en de ziekenhuizen breiden die capaciteit de komende tijd verder uit, van 1350 naar 1450. "Dat gaat ten koste van reguliere zorg. Het lukt om acute en urgente zorg goed te doen, maar planbare langetermijnzorg is het eerste dat afgeschaald kan worden."

Vanwege de druk op de ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 21 coronapatiënten verplaatst naar andere regio's, het hoogste aantal in twee weken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions