Clicky

 
Transport Online - Nieuwe aanhoudingen na mishandeling PowNed journalist op Urk

Nieuwe aanhoudingen na mishandeling PowNed journalist op Urk

Nieuwe aanhoudingen na mishandeling PowNed journalist op Urk
29-03-2021 16:24 | Binnenland | auteur Redactie

URK - Naar aanleiding van de confrontatie tussen een journalist en kerkganger(s) op Urk hebben zich vanmiddag twee mannen van 26 en 28 jaar uit Urk gemeld bij de politie. Zij zijn aangehouden en zitten inmiddels vast voor verhoor.

Direct na het incident begon de politie een uitgebreid onderzoek. Dat leidde in eerste instantie tot de aanhouding op zondagavond van een 35-jarige inwoner uit Urk. De man wordt verdacht van poging tot zware mishandeling en zit nog vast. Het onderzoek werd maandag voortgezet. In de loop van de dag meldde zich twee verdachten bij de politie.

Naar aanleiding van dit incident kreeg de politie veel vragen. Persvrijheid heeft vanzelf sprekend een hoge prioriteit voor de politie.

In een reactie zegt de politie dat collega’s bij ieder incident snel beslissingen moeten nemen. In dit geval is de keuze gemaakt om tussen de journalist en de kerkganger(s) in te gaan staan en de betrokkenen te kalmeren. Met een aanhouding van één of meerdere personen had de situatie kunnen escaleren. Dit had de situatie voor de aanwezige journalisten niet veiliger gemaakt.

Het is echter nooit de intentie geweest om de geweldplegers vrijuit te laten gaan. Via de hoofdredactie van PowNed is zondagmiddag direct contact gelegd met de betreffende journalist en is de mogelijkheid gecreëerd om de aangifte direct op te laten nemen. Nog dezelfde dag is een 35-jarige man uit Urk aangehouden op verdenking van het inrijden op de journalist van PowNed. Daarnaast zijn wij een onderzoek gestart naar de twee andere mannen, die zich maandag meldden bij de politie.

Wij zijn een lerende organisatie en evalueren kritisch ons eigen optreden. Geen enkele situatie is hetzelfde. Wij hebben kennis genomen van het statement van de NVJ en het Genoodschap van Hoofdredacteuren. Graag gaan wij binnenkort met beiden het gesprek aan, aldus de politie .  

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions