Clicky

 
Transport Online - Vastgelopen containerschip de Ever Given is los [+video]

Vastgelopen containerschip de Ever Given is los

Vastgelopen containerschip de Ever Given is los [+video]
29-03-2021 15:19 | Buitenland | auteur ANP

CAÏRO - Het in het Suezkanaal vastgelopen containerschip Ever Given is los. Nadat maandagochtend de achtersteven van het schip loskwam, is nu ook de voorkant los. Ooggetuigen melden aan persbureau Reuters dat het schip op eigen kracht onderweg zou zijn, maar volgens berger Boskalis wordt het schip weggesleept. Ook de rest van het scheepvaartverkeer komt weer op gang, volgens de kanaalautoriteit.

De Ever Given was vorige week dinsdag in een zandstorm overdwars in het zuidelijke deel van het Suezkanaal komen te liggen. Het schip, eigendom van een Japanse reder maar varend in dienst van een Taiwanees bedrijf, behoort tot de grootste containerschepen ter wereld met een lengte van 400 meter en een breedte van bijna 60 meter. Daardoor is het erg gevoelig voor zijwind. Toen het schip gedraaid lag, lag het tegen beide oevers van het kanaal.

Het gespecialiseerde Nederlandse bedrijf Smit Salvage, onderdeel van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis, was betrokken bij de bevrijdingsoperatie. Daarbij werd gebaggerd en werden elf gewone sleepboten en twee krachtige zeesleepboten ingezet. Topman Peter Berdowski laat weten "bijzonder trots" te zijn op "het uitstekende werk dat het bergingsteam ter plaatse en de vele collega's van Smit Salvage en Boskalis thuis hebben verricht".

Daarmee wist de baggeraar de "uitdagende operatie onder het toeziend oog van de wereld tot een goed einde te brengen". "De tijdsdruk om deze operatie te voltooien was evident en ongekend groot en het resultaat toont eens te meer onze unieke capaciteiten", aldus Berdowski.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden