Clicky

 
Transport Online - Relatief onschuldig ongeval draait uit op fikse boetes voor vrachtwagenchauffeur [+foto]

Relatief onschuldig ongeval draait uit op fikse boetes voor vrachtwagenchauffeur

Relatief onschuldig ongeval draait uit op fikse boetes voor vrachtwagenchauffeur [+foto]
29-03-2021 11:31 | Buitenland | auteur Redactie

ERLANGEN - Wat een relatief klein ongeval leek draaide afgelopen donderdag op de Duitse A3 uit op een fikse boete voor de vrachtwagenchauffeur en zijn werkgever omdat er een groot aantal overtredingen werden gevonden.

Net voor 06:00 uur vond er een aanrijding plaats op de Duitse A3 op de kruising Fürth/Erlangen. Daar raakten een auto en een vrachtwagen elkaar op een wegversmalling tijdens wegwerkzaamheden. De materiele schade bedroeg ongeveer 4.000 euro, aldus de politie.

Tijdens de daaropvolgende controle van de trekker met oplegger bleek dat deze onderweg was van Nordrhein-Westfalen naar München. Hij had 32 runderen geladen op twee dekken. Tijdens de controle waren de dieren nog altijd onrustig en de indruk ontstond dat ze tijdens de rit onvoldoende verzorgd werden.

De chauffeur kon niet aantonden wanneer de oplegger voor het laatst ontsmet was. Het voorgeschreven bewijs hiervan werd niet bewaard. De chauffeur kon ook niet voldoende bewijs van bekwaamheid leveren dat hij überhaupt veevervoer mag doen.

Veterinair kantoor Erlangen werd vervolgens opgeroepen en kwam naar de keuringspost. De officiële dierenarts heeft op een gepaste locatie direct de dieren laten verzorgen.

De chauffeur had zelf de bestuurderskaart van iemand anders in de tachograaf geplaatst waardoor zijn tijdtijden niet, of nauwelijks, te controleren waren. De laatste weken werden er nog verschillende belangrijke overtredingen onder de rijtijdenwet aangetroffen.

Tegen de chauffeur en zijn werkgever zijn gerechterlijke procedures opgestart voor alle overtredingen. Hoe hoog de boetes zullen worden zal de rechter moeten bepalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions