Clicky

 
Transport Online - Air France wil kleine salarisaanpassingen doorvoeren

Air France wil kleine salarisaanpassingen doorvoeren

Air France wil kleine salarisaanpassingen doorvoeren
29-03-2021 10:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

PARIJS - Air France wil vergoedingen voor het personeel verlagen en verlofdagen schrappen. De besparing is een reactie op het uitblijven van verbetering in de luchtvervoerssector, zo schrijft de Franse krant La Tribune. De salarisaanpassingen van Air France zijn relatief klein in vergelijking met de offers die personeel van zusterbedrijf KLM eerder moest doen.

De directie van Air France wil met de vakbonden onderhandelen over een overeenkomst die het mogelijk maakt om de dertiende maandpremie te integreren in het basissalaris, waarmee de Franse staat grotendeels opdraait voor de kosten. Ook wil de directie met de bonden praten over het verminderen van het aantal verlofdagen.

Omdat de luchtvervoerssector nog steeds last heeft van de coronacrisis moet het management van Air France bezuinigen op loon. Tijdens de jaarlijkse onderhandelingen, die nu via een videocall plaatsvinden, heeft topvrouw Anne Rigail van Air France de bezuinigingsplannen bevestigd.

Het verschil tussen KLM en Air France lijkt hiermee aanzienlijk. Bij KLM is vorig jaar overeengekomen dat piloten die meer dan anderhalf keer modaal verdienen, salaris zullen inleveren. Dat kan oplopen tot 20 procent minder loon.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden