Clicky

 
Transport Online - Man uit Urk aangehouden voor inrijden op PowNed verslaggever

Man uit Urk aangehouden voor inrijden op PowNed verslaggever

Man uit Urk aangehouden voor inrijden op PowNed verslaggever
29-03-2021 09:03 | Binnenland | auteur ANP

URK - Een 35-jarige man uit Urk is zondagavond aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht bewust een journalist te hebben aangereden. Die aanrijding vond zondag plaats bij de Sionkerk in Urk. Op een filmpje is te zien hoe een man daar inrijdt op een verslaggever van omroep PowNed.

Ondanks de strenge coronaregels ging de kerk in Urk zondag toch open. Er waren ook veel journalisten op afgekomen. Kerkgangers konden dat niet waarderen. De verslaggever die is aangereden werd ook door twee jongeren geschopt en geslagen.

De politie ging zondag al wel met de verdachte in gesprek. Maar hij werd niet meteen aangehouden omdat de politie de rust wilde bewaren, zegt een woordvoerder.

In Krimpen aan den IJssel kreeg een verslaggever van RTV Rijnmond zondagochtend klappen toen hij bij de Mieraskerk stond. Die opende ook de deuren voor enkele honderden gelovigen. Een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is aangehouden. Hij is weer vrijgelaten en moet zich op een later moment verantwoorden bij de officier van justitie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions