Clicky

 Duitse vakbond roept op tot staking bij Amazon

Duitse vakbond roept op tot staking bij Amazon
28-03-2021 23:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA

LEIPZIG - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een staking bij zes locaties van Amazon. Het werk zou vanaf de nachtdienst op zondag vier dagen neergelegd moeten worden. Volgens de vakbond is het in coronatijd razend druk bij de webwinkel en is het daardoor voor werknemers amper mogelijk coronamaatregelen na te leven.

Vanwege de coronamaatregelen in Duitsland zijn fysieke winkels dicht. Dat heeft grote gevolgen voor het personeel op de werkvloer bij Amazon, lichtte woordvoerder van Verdi toe de oproep toe. "Onze leden hebben de prijs moeten betalen", zei Orhan Akman. "Door de permanente werkdruk en prestatiecontroles is het vaak nauwelijks mogelijk om afstand en andere infectie-maatregelen in acht te nemen."

Amazon sprak dat zondagavond tegen. In een verklaring stelt het bedrijf dat meer dan 150 processen in zijn logistieke keten zijn aangepast om de kans op infectie te minimaliseren. Als voorbeelden noemt Amazon onder meer een mondkapjesplicht, het opnemen van temperatuur als iemand een gebouw binnenkomt en speciale pauzeroosters.

Het Amerikaanse bedrijf zegt geen hinder van de staking te verwachten. Verdi heeft opgeroepen het werk neer te leggen op Amazon-locaties in Werne, Rheinberg, Leipzig, Koblenz en twee in Bad Hersfeld. Hoeveel werknemers gehoor zullen geven aan de oproep, is niet duidelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions