Transport Online - Negatieve corona-uitslag nodig voor Groot-Brittannië

Negatieve corona-uitslag nodig voor Groot-Brittannië

Negatieve corona-uitslag nodig voor Groot-Brittannië
28-03-2021 16:35 | Buitenland | auteur Redactie

LONDEN - Vrachtwagenchauffeurs van buiten Groot-Brittannië of Ierland moeten vanaf 6 april aanstaande een negatieve corona-uitslag hebben wanneer zij langer dan 48 uur in Groot-Brittannië moeten zijn. Dat heeft transportminister Grant Shapps zondag aangekondigd.

Shapps schreef op Twitter: "Dit is om ervoor te zorgen dat we eventuele toekomstige coronavirusvarianten kunnenblijven volgen."

Vrachtwagenchauffeurs die Groot-Brittannië binnenkwamen waren vrijgesteld van testvereisten. Premier Boris Johnson had al laten vallen dat Groot-Brittannië mogelijk de beperkingen op aankomsten van reizigers, inclusief vrachtwagenchauffeurs vanuit Frankrijk zou gaan testen om een derde besmettijngsgolf te voorkomen.

Een soortgelijke stap van Frankrijk in december veroorzaakte chaos in Kent toen het op zeer korte termijn werd ingevoerd, maar men is van mening dat er nu voldoende sneltesten beschikbaar zijn om het hoofd te kunnen bieden aan vertragingen.

De Britse regering heeft buitenlandse reizen tot ten minste 17 mei verboden, hoewel essentiële werknemers zoals vrachtwagenchauffeurs de grens wel mogen oversteken om de winkels en fabrieken van het land te bevoorraden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen