Al meer dan 10.000 handtekeningen tegen Blankenburgtunnel

Al meer dan 10.000 handtekeningen tegen Blankenburgtunnel
24-08-2011 10:18 | Algemeen | auteur de redactie
Komend najaar gaat minister Schultz beslissen of de Nieuwe Westelijke Oeververbinding in de vorm van een Oranjetunnel of Blankenburgtunnel aangelegd zal gaan worden. De Blankenburgtunnel gaat dwars door het open en groene gebied tussen Vlaardingen en Maassluis en vormt daardoor een grote bedreiging voor natuur, milieu, recreatiemogelijkheden en leefbaarheid.

Diverse organisaties, waaronder Blankenburgtunnel Nee, Natuurmonumenten en Groeiend Verzet, verzamelen daarom handtekeningen tegen de Blankenburgtunnel. De eerste 10.000 handtekeningen zijn inmiddels binnen. De weerstand tegen de Blankenburgtunnel is dus duidelijk erg groot.

De grote weerstand tegen de Blankenburgtunnel is niet geheel verwonderlijk, want de twee keer driebaanssnelweg zorgt voor een aantasting van diverse kwetsbare gebieden. Dit zijn bijvoorbeeld de Aalkeetpolders die van groot belang zijn voor de weidevogels, de Zuidbuurt met het karakteristieke slagenlandschap, het door Vlaardingse burgers aangelegde Volksbos en de recreatief aantrekkelijke Surfplas.

De leefbaarheid in met name Vlaardingen en Maassluis zal door de Blankenburgtunnel dus flink onder druk komen te staan. Maar ook de gehele regio zal nadelen ondervinden van de Blankenburgtunnel, want door deze weg zal het Midden-Delfland gebied dat nu nog voor alle bewoners van de zuidelijke Randstad een oase van rust en open ruimte is, onherstelbaar beschadigd worden. Bovendien hebben diverse onderzoeken aangetoond dat de Blankenburgtunnel verkeerstechnisch gezien niet de oplossing biedt waar men naar op zoek is en nieuwe knelpunten bij Rozenburg en het Kethelplein gaat opleveren.

De verzamelde handtekeningen hebben als doel om de minister te overtuigen niet voor een Blankenburgtunnel te kiezen.


ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier