Clicky


Verslaggevers belaagd bij kerkdiensten Urk en Krimpen

Verslaggevers belaagd bij kerkdiensten Urk en Krimpen
28-03-2021 10:49 | Binnenland | auteur ANP

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - [update 12:41 uur] Bij de kerken in Urk en Krimpen aan den IJssel die zondagochtend ondanks de coronacrisis de deuren weer openden voor alle leden zijn verslaggevers aangevallen. In Krimpen aan den IJssel gaf een kerkganger bij de Mieraskerk een verslaggever van RTV Rijnmond een trap en een klap. De politie hield later daarvoor een 43-jarige man uit Krimpen aan. Bij de Sionkerk in Urk reed een auto aan tegen een verslaggever van PowNed. Eerder was hij al geschopt.

Volgens een politiewoordvoerder stond in Krimpen aan den IJssel de verslaggever van RTV Rijnmond iemand te interviewen, toen de kerkganger eraan kwam en de verslaggever een trap en een klap gaf. RTV Rijnmond meldt zelf dat de verslaggever van achteren geduwd en getrapt werd en in zijn buik werd getrapt. Het voorval staat op camera, aldus de omroep. De Rijnmond-verslaggever doet aangifte.

Het bestuur van de Mieraskerk zou excuses hebben aangeboden aan het slachtoffer, verslaggever Jacco van Giessen, en zou met de dader in gesprek gaan. "Ik accepteer alleen excuses van de dader", aldus de verslaggever daarover op de site van RTV Rijnmond. In een tweet over de aanhouding van de 43-jarige man schrijft de politie Rotterdam: "Laat journalisten hun werk doen."

In Urk belaagden twee jongeren een verslaggever en cameraman van PowNed. De verslaggever werd geschopt en geslagen. Volgens een politiewoordvoerder werden de hulpdiensten gewaarschuwd over "wrijving" tussen aanwezige journalisten op straat en voorbijgangers. "We zijn erbij om te zorgen dat de journalisten hun werk kunnen doen", aldus de politiewoordvoerder.

Wat precies in Urk is voorgevallen, weet de politiewoordvoerder niet. "Het is nu weer redelijk rustig. De kerkdienst is bezig."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions