Clicky


Open Arms pikt meteen weer bootvluchtelingen op

Open Arms pikt meteen weer bootvluchtelingen op
27-03-2021 23:43 | Buitenland | auteur ANP/DPA

ROME/MURCIA - De Spaanse hulporganisatie Open Arms heeft meteen na uitvaren alweer bootvluchtelingen opgepikt, die op de Middellandse Zee in problemen waren gekomen. Volgens een woordvoerder ging het ditmaal om 36 personen, onder wie vijftien kinderen. De reddingswerkers waren donderdag vanuit de haven van de Siciliaanse stad Syracuse begonnen aan hun 82e missie.

Open Arms bracht vorige maand 146 migranten in veiligheid en zette hen op het Italiaanse eiland aan land. Volgens de Verenigde Naties zijn dit jaar al meer dan 230 mensen verdronken in dit deel van de Middellandse Zee. De meeste vluchtelingen wagen vanuit Libië de oversteek naar Europa in gammele vaartuigen.

Voor de Spaanse kust bij Mazarrón sloeg zaterdagavond een bootje met veertien migranten om en zonk. Volgens de krant La Opinión de Murcia zijn zeker vier personen verdronken. Vijf opvarenden werden gered. De lokale autoriteiten zijn met behulp van twee helikopters op zoek naar de vermisten. Vorig jaar kwamen 231 mensen om die vanuit Algerije het Spaanse vasteland of de Balearen probeerden te bereikten. Daarmee is het de op een na dodelijkste route naar Spanje. Alleen het betrekkelijk korte maar gevaarlijke traject van de Afrikaanse westkust naar de Canarische Eilanden kende meer slachtoffers.