Clicky

 
Transport Online - Fors meer nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal

Fors meer nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal

Fors meer nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal
27-03-2021 16:08 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn bij het RIVM 8868 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 7 januari. Vergeleken met vrijdag gaat het om een toename van 1260.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft in de afgelopen zeven dagen 50.672 positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 7239 nieuwe gevallen per dag.

De afgelopen drie dagen waren er telkens meer dan 7500 nieuwe positieve tests, aanzienlijk meer vergeleken met de weken daarvoor.

Volgens het RIVM laten de laatste tijd meer mensen zich testen op besmetting, maar stijgt ook het percentage positieve tests onder hen. Dat wijst erop dat er daadwerkelijk meer besmettingen zijn om vast te stellen. De afgelopen weken zijn ook steeds meer kinderen getest op het virus. Dat heeft te maken met de heropening van de scholen en met de aangescherpte regels. Sinds februari wordt testen ook aanbevolen bij milde klachten.

Onder ouderen, van wie er steeds meer zijn gevaccineerd, ligt het aantal besmettingen op een veel lager niveau dan onder jongere leeftijdsgroepen.

Rotterdam telde verreweg de meeste nieuwe gevallen afgelopen etmaal, met 468 positieve tests. In Amsterdam zijn 385 inwoners positief getest. In Den Haag kwamen 218 besmettingen aan het licht, in Tilburg 172, op de voet gevolgd door Utrecht (171).

Afgelopen etmaal is het overlijden van 29 coronapatiënten geregistreerd, vier meer dan op vrijdag.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,2 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van bijna 16.500 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions