Clicky

 
Transport Online - Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw toegenomen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw toegenomen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw toegenomen
27-03-2021 14:55 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is zaterdag voor de derde opeenvolgende dag toegenomen. Het totale aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 2238, dat zijn er 17 meer dan vrijdag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive care liggen 643 coronapatiënten, 18 meer dan een dag eerder. Het is de achtste achtereenvolgende dag dat dit aantal boven de 600 ligt. Daarvoor schommelde het aantal ongeveer twee weken lang tussen de 550 en 600, en eerder ging het aantal een maand lang heen en weer tussen 500 en 550.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1595 Covid-patiënten, één minder dan vrijdag.

"De instroom en bezetting in de ziekenhuizen stijgen geleidelijk verder. Dit is in lijn met de verwachting", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). "Omwille van de continuïteit van zorg bereiden de ROAZ-regio’s (Regionaal Overleg Acute Zorg) zich momenteel voor op een opschaling van hun gezamenlijke ic-capaciteit naar 1450 bedden in de loop van de volgende week", vervolgt hij. De totale capaciteit op de ic is nu 1301 bedden. In totaal zijn daar nu 1095 bedden bezet.

Door de toenemende drukte werden in het afgelopen etmaal tien patiënten overgebracht naar ziekenhuizen in andere regio's, onder wie twee ic-patiënten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions