Clicky

 
Transport Online - Britse regering wil vanaf september derde prik toedienen

Britse regering wil vanaf september derde prik toedienen

Britse regering wil vanaf september derde prik toedienen
27-03-2021 14:36 | Coronavirus | auteur ANP/BELGA

LONDEN - De Britse regering wil zijn inwoners voor de derde keer gaan inenten tegen Covid-19. Dit om de bevolking te beschermen tegen nieuwe varianten van het coronavirus. Al in september zouden 70-plussers zo'n "boostervaccin" kunnen krijgen, zei Nadhim Zahawi, de minister die belast is met vaccinatiezaken, zaterdag in de Daily Telegraph. Ook zorgpersoneel en bepaalde risicopatiënten komen als eerste aan de beurt.

Zahawi verwacht dat tegen de herfst acht verschillende coronavaccins beschikbaar zijn. Er worden binnenkort drive-through vaccinatiecentra geopend, waarbij mensen in hun auto kunnen worden gevaccineerd. Zo hoopt de minister vooral jongeren te overtuigen om zich te laten vaccineren als ze aan de beurt zijn.

De Britse regering kondigde eerder aan dat alle volwassenen tegen eind juli minstens één dosis van een coronavaccin zullen krijgen. Tot nu toe kregen ongeveer 30 miljoen mensen, meer dan de helft van de volwassenen in het Verenigd Koninkrijk een eerste dosis en ruim 3 miljoen mensen een tweede prik.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions