Clicky


Politieman aangehouden vanwege corruptie

Politieman aangehouden vanwege corruptie
26-03-2021 19:10 | Binnenland | auteur Redactie

ZWOLLE - De Rijksrecherche heeft dinsdag een 37-jarige politieman van de eenheid Oost-Nederland aangehouden in een onderzoek naar corruptie. De man wordt verdacht van corruptie, schending van zijn geheimhoudingsplicht en computervredebreuk, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De verdenking is gerezen dat de hoofdagent informatie uit de politiesystemen lekte aan onbevoegde derden, vermoedelijk tegen betaling.

De man is na zijn aanhouding verhoord en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Zwolle. Hij is voor twee weken in bewaring gesteld. Het onderzoek is volop gaande.

De zaak is voortgekomen uit onderzoek naar onderschepte berichten van criminelen via EncroChats. Aanwijzingen voor corruptie in dit versleutelde berichtenverkeer worden onderzocht door het Team Aanpak Corruptie, een samenwerkingsverband van de Rijksrecherche en de Landelijke Eenheid van de politie. Het onderzoek naar de politieman staat onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.