Clicky

 
Transport Online - TLN: 'acties niet nodig en onverantwoord'

TLN: 'acties niet nodig en onverantwoord'

TLN: 'acties niet nodig en onverantwoord'
26-03-2021 16:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ZOETERMEER - Werkgeversorganisatie TLN vindt de acties die de vakbonden vandaag voeren niet nodig en onverantwoord zijn. TLN: "Wij stonden een maand geleden al klaar met een uitnodiging richting de bonden. Zij zijn hier helaas niet meer op ingegaan."

Op 1 maart hebben FNV en CNV de werkgevers een ultimatum gesteld, dat afliep op maandag 8 maart. Nog vóór het verstrijken van dat ultimatum zegt TLN de vakbonden nog uitgenodigd te hebben om een ultieme poging te doen om alsnog tot een cao-resultaat te komen. Daarbij is benadrukt dat de werkgevers bereid zijn om op alle hoofdthema’s (loon, arbeidsomstandigheden en eerder stoppen met werken) een duidelijke stap te zetten in de richting van de bonden. Tot teleurstelling van TLN zijn de vakbonden niet op die uitnodiging ingegaan.

Ondanks de coronacrisis werkte iedereen in de sector door om Nederland te bevoorraden en de schappen van apotheken en supermarkten gevuld te houden. Werkgevers in de sector transport en logistiek zijn hun werknemers dankbaar voor hun enorme inzet en getoonde veerkracht over de afgelopen periode.

Pieter Kievit, onderhandelaar namens TLN: "En dat vertalen we graag naar een goede cao. Juist daarom zijn we vastberaden om in deze onzekere tijd samen met de bonden tot een akkoord te komen."

TLN vindt het dan ook onverantwoord dat de bonden tot actie zijn overgegaan en roept de bonden op om het cao-overleg snel voort te zetten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions