Transport Online - Weer meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Weer meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Weer meer coronapatiënten in ziekenhuizen
26-03-2021 16:02 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal gestegen, net als de dag ervoor. Het aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 2221, 29 meer dan op donderdag. Dat is het hoogste aantal sinds 3 februari. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van hen liggen er 625 op de intensive care, 6 meer dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1596 coronapatiënten, een stijging van 23 in het afgelopen etmaal.

Het aantal patiënten dat op de ic ligt, komt nu al een week boven de 600 uit. Daarvoor ging het ongeveer twee weken lang heen en weer tussen de 550 en 600, en de maand daarvoor schommelde het aantal tussen de 500 en 550.

Het aantal nieuwe opnames blijft oplopen. In het afgelopen etmaal belandden 284 mensen op een verpleegafdeling of intensive care wegens een coronabesmetting, 1 meer dan op donderdag. Van hen werden er 44 opgenomen op de ic en 240 in de kliniek. De instroom stijgt al een tijdje en het LCPS verwacht dat dit de komende tijd ook doorgaat, als gevolg van de Britse variant van het coronavirus.

"De instroom en bezetting in de ziekenhuizen stijgen geleidelijk verder", aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "Dit is in lijn met de verwachting. Omwille van de continuïteit van zorg bereiden de ROAZ-regio’s zich momenteel voor op een opschaling van hun gezamenlijke ic-capaciteit naar 1450 bedden in de loop van de volgende week."

In het afgelopen etmaal zijn vijftien coronapatiënten overgebracht naar andere regio's. Spreiding moet de druk op de ziekenhuizen verdelen over het land.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen