Clicky

 
Transport Online - ‘Staking vrachtwagenchauffeurs geen gevolgen bevoorrading AH’

‘Staking vrachtwagenchauffeurs geen gevolgen bevoorrading AH’

‘Staking vrachtwagenchauffeurs geen gevolgen bevoorrading AH’
26-03-2021 14:23 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - De 24-uursstaking van vrachtwagenchauffeurs bij twee distributiecentra van Albert Heijn heeft vooralsnog geen gevolgen voor het bevoorraden van de supermarkten van Albert Heijn. "Klanten kunnen gewoon hun boodschappen doen", aldus een woordvoerster van de supermarktketen.

"Albert Heijn heeft zelf geen vrachtwagenchauffeurs in dienst", benadrukt de woordvoerster van Albert Heijn. De stakingen zijn bedoeld als signaal aan de werkgevers van de vrachtwagenchauffeurs.

Ongeveer 150 chauffeurs voeren vrijdag de hele dag actie bij de distributiecentra van Albert Heijn in Pijnacker en Zaandam. Het doel van de staking is om de twee distributiecentra volledig lam te leggen, zegt bestuurder Willem Dijkhuizen van vakbond FNV. De vakbond eist een loonsverhoging van 3,5 procent die met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 moet gaan gelden.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) vindt de acties "niet nodig en onverantwoord". De werkgeversorganisatie had de vakbonden naar eigen zeggen uitgenodigd voor een "ultieme poging om alsnog tot een cao-resultaat te komen". Volgens TLN waren de werkgevers bereid om stappen te zetten op het gebied van loon, arbeidsomstandigheden en eerder stoppen met werken. Maar de vakbonden gingen niet op de uitnodiging in, aldus TLN.

Volgens bestuurder Willem Dijkhuizen van FNV was "het verschil te groot" tussen de 2 procent loonsverhoging die TLN bood vanaf 1 juli 2021 en de 3,5 procent loonsverhoging vanaf 1 januari 2021 die FNV eist. "Zij zijn niet ingegaan op ons ultimatum en daarom vonden wij het zinloos om op de uitnodiging in te gaan om te praten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats