Transport Online - Tientallen doden na botsing treinen in Egypte

Tientallen doden na botsing treinen in Egypte

Tientallen doden na botsing treinen in Egypte
26-03-2021 14:00 | Ongevallen | auteur ANP/RTR/DPA

CAÏRO - Zeker 32 mensen zijn in Egypte om het leven gekomen bij de botsing van twee passagierstreinen. Ook zijn er 165 gewonden gevallen, blijkt uit de jongste cijfers van de autoriteiten.

Het incident vond plaats ten noorden van de stad Sohag, ruim 350 kilometer ten zuiden van Caïro. Tientallen ambulances rukten uit om de slachtoffers hulp te verlenen en naar het ziekenhuis te brengen.

De botsing vond volgens de spoorwegautoriteiten plaats nadat aan de noodrem van een van de treinen was getrokken. Die trein kwam stil te staan en vervolgens werd de trein van achteren geramd door een andere trein. Dit wordt verder onderzocht. Op beelden van de ramp is een enorme ravage te zien.

Egypte heeft een van de oudste spoorwegnetwerken in de regio. Hierdoor vinden vaker ongelukken met treinen plaats. Treinen en het spoor worden slecht onderhouden, ook de opleiding van machinisten zou niet optimaal zijn. In 2002 was het ergste spoorwegongeval tot nu toe. Meer dan 360 mensen kwamen om het leven toen een passagierstrein in brand was gevlogen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen