Clicky


Kale banden, slechte remmen, gebrekkige ladingzekering en tachograaffraude

Kale banden, slechte remmen, gebrekkige ladingzekering en tachograaffraude [+foto]
26-03-2021 11:17 | Controles | auteur Redactie

BIELEFELD - De Duitse politie heeft woensdag 17 maart een oplegger met meerdere technische gebreken van de weg gehaald. Daarnaast bleek dat de chauffeur van de trekker met oplegger combinatie de lading niet goed had gezekerd en dat hij gerommeld had met de tachograaf. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Woensdagochtend controleerde de politie een 49-jarige vrachtwagenchauffeur in Bielefeld aan de Ludwig-Erhard-Allee. Aan de trailer ontdekten ze twee banden die tot aan het karkas waren versleten. Het bandenrubber was zo versleten dat het stalen gaas van de banden zichtbaar was.

Toen de oplegger vervolgens werd gecontroleerd door een expert, ontdekte deze niet alleen de beschadigde banden maar ook defecten aan het remsysteem van de tweeassige vrachtwagentrailer. Op de remtestbank haalde het voertuig de vereiste remwaarden niet. Vanwege de technische mankementen heeft de deskundige het voertuig geclassificeerd als onveilig voor deelname aan het verkeer.

Ook de lading van de vrachtwagen was niet goed gezekerd en de 49-jarige chauffeur had gerommeld met de digitale tachograaf, meldt de politie vrijdag.

Zowel de eigenaar van de truck met oplegger als de chauffeur krijgen te maken met administratieve boetes. Daarnaast moeten de gebreken aan de trailer worden verholpen voordat deze weer de weg op kan.