Clicky

 
Transport Online - Politie haalt gevaarlijke oplegger van de weg [+foto's]

Politie haalt gevaarlijke oplegger van de weg

Politie haalt gevaarlijke oplegger van de weg [+foto's]
26-03-2021 10:01 | Buitenland | auteur Redactie

HERMSDORF - Tijdens een controle zag de Duitse politie een trekker met oplegger over de Duitse A4 rijden die de agenten direct opviel omdat de wielen van de wteede as van de oplegger geen contact maakten met het asfalt. De agenten besloten de combinatie nader te controleren.

Op de parkeerplaats van Tümmelsberg werd geconstateerd dat de chauffeur de wielas 'met kunst en vliegwerk' met spanbanden aan de oplegger had vastgezet omdat de wielnaaf defect was. Het defect leidde tot oververhitting van het remsysteem op de tweede as. Ook werd gevreesd dat tijdens het rijden een wiel los zou kunnen raken.

Bovendien had de chauffeur de persluchtleidingen doorgesneden. Het antiblokkeerremsysteem (ABS) in dit type oplegger wordt aangestuurd door wielsensoren op de as die door de bestuurder vastgezet waren. Het ABS had dus geen enkele functie, wat een enorme impact had op de remprestaties van de combinatie en het voertuig vervolgens niet meer rijklaar maakte.

Het voortzetten van de rit werd verboden vanwege het gevaar van de vrachtwagen. Een wielklem werd bevestigd. Op deze manier konden de agenten de reparatiemaatregelen ter plaatse vorderen.

Hoewel dit in de daaropvolgende dagen ook de bedoeling was van het transportbedrijf, kon de schade niet worden hersteld. Daarom werd de oplegger uiteindelijk afgevoerd door het transportbedrijf. Dit gebeurde op een dieplader die de oplegger ophaalde.

De chauffeur kreeg een boete van 385 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden