Clicky

 
Transport Online - Grote staking chauffeurs van distributiecentra supermarkten in Pijnacker en Zaandam [+foto's]

Grote staking chauffeurs van distributiecentra supermarkten in Pijnacker en Zaandam

Grote staking chauffeurs van distributiecentra supermarkten in Pijnacker en Zaandam [+foto's]
26-03-2021 07:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

PIJNACKER - Vrijdagochtend begint de tweede grote stakingsactie van medewerkers uit de transport en logistiek. Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Vrijdagochtend starten we in Pijnacker, we rijden met personenauto's in colonne naar Zaandam. Het werk wordt vanochtend voor 24 uur stilgelegd."

Nadat het ultimatum aan de werkgevers op 8 maart afliep, hebben chauffeurs van UPS sinds 15 maart al drie stakingsacties georganiseerd. Morgenochtend begint dus de vierde actie. Dan staken chauffeurs die werken in de winkeldistributie. De 150.000 werknemers in de sector transport en logistiek staken onder meer voor een fatsoenlijke loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021.

Ferm vervolg geven

Aan de actie van morgen doen ongeveer 150 chauffeurs mee van verschillende transportbedrijven die rijden op distributiecentra van supermarkten in Nieuwegein, Pijnacker, Tilburg en Zaandam. Dijkhuizen: "We gaan deze actie een ferm vervolg geven met stakingen bij andere distributiecentra."

Uitvoering pensioenakkoord

Ook willen de chauffeurs verbetering van hun arbeidsomstandigheden. Zo willen ze een kachel en een airco in hun cabine. Dijkhuizen:
"Dat hebben ze echt nodig. En dit coronajaar zitten de mensen bijna 24/7 in die cabine vast." De FNV wil daarbij met werkgevers afspraken maken over een goede zwaar-werkregeling, die moet ingaan op 1 januari 2022.

Landelijke manifestatie

De vorige cao liep eind 2019 af en werd verlengd tot 1 januari 2021. FNV en andere bonden wilden in november al onderhandelen over een nieuwe cao. "Werknemers zijn het zat. Deze mensen hebben een vitaal beroep. Ze hebben een zwaar beroep. De sector draait prima. Het is tijd dat het personeel ook krijgt waar het recht op heeft", aldus Dijkhuizen. Op 12 april wordt een landelijke manifestatie georganiseerd in de regio Utrecht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden