Clicky

 
Transport Online - 'Frankrijk en EU akkoord over voorwaarden steun aan Air France'

'Frankrijk en EU akkoord over voorwaarden steun aan Air France'

'Frankrijk en EU akkoord over voorwaarden steun aan Air France'
25-03-2021 22:28 | Politiek | auteur ANP

PARIJS - De Franse regering en de Europese Commissie hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden voor verdere staatssteun aan Air France. Dat meldt althans zakenkrant Les Echos op basis van ingewijden. De concessies die de Franse zustermaatschappij van KLM moet doen voor een kapitaalinjectie uit Parijs zouden daarbij meevallen.

Er wordt al lange tijd gepraat over verdere steun aan Air France-KLM, dat eerder van de Franse en Nederlandse overheid al financiële hulp ter waarde van 10,4 miljard euro heeft gekregen om de coronacrisis te overleven. Nu zou vooral een kapitaalinjectie nodig zijn, zodat de schulden niet verder oplopen.

Voor staatssteun is ontheffing vanuit de Europese Commissie nodig. Aanvankelijk werd gevreesd dat Brussel zou eisen dat Air France een flink deel van zijn slots, oftewel start- en landingsrechten, op Parijse luchthavens zou moeten opgeven. Dit stuitte op hevig verzet vanuit Frankrijk. Zo waarschuwde de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire dat Air France na het opgeven van die rechten amper zou kunnen concurreren met prijsvechters.

Volgens Les Echos zijn Franse onderhandelaars erin geslaagd de eisen van de Europese Commissie enigszins af te zwakken. Zo zou het aantal slots dat Air France van de hand moet doen meevallen. Precieze details van het akkoord zijn nog niet bekend, zo schrijft de krant.

Ook tussen de Nederlandse regering en de Europese Commissie lopen gesprekken over de voorwaarden voor extra overheidssteun aan KLM. Die hebben nog geen akkoord opgeleverd.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen