Clicky

 
Transport Online - AB Texel Group nieuwe logistieke partner van AGRAVIS en neemt veevoertransport RWZ over

AB Texel Group nieuwe logistieke partner van AGRAVIS en neemt veevoertransport RWZ over

AB Texel Group nieuwe logistieke partner van AGRAVIS en neemt veevoertransport RWZ over
25-03-2021 16:46 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

TEXEL/MÜNSTER - Logistiek dienstverlener AB Texel Group is voor AGRAVIS Raiffeisen AG het veevoertransport gaan verzorgen voor twee productielocaties in Duitsland. Beide partijen zijn hiertoe een meerjarige samenwerking aangegaan per 1 maart jl. Onderdeel van de samenwerking is de overname van het transport van RWZ Rhein-Main eG door AB Texel Group.

De samenwerking en overname passen in de strategie van AB Texel Group om te groeien in de Feed markt en duurzame partnerships aan te gaan.

AB Texel Group is nu de logistieke partner van AGRAVIS voor de productielocaties in Wiesbaden en Neuss en verzorgt voor deze locaties het vervoer van veevoer naar de veehouderijen. Hiertoe heeft AB Texel Group het transport van de huidige logistieke partner RWZ overgenomen. De 17 medewerkers van RWZ zijn mee overgegaan en in dienst gekomen bij AB Texel Feed Deutschland GmbH. Deze Duitse dochteronderneming van AB Texel Group legt zich volledig toe op het transport van veevoer. Aan het wagenpark van AB Texel Group zijn door de overname 15 trucks en bulktanks toegevoegd.

AGRAVIS en AB Texel Group zijn een langdurige samenwerking aangegaan. Jörg Sudhoff, logistiek directeur van AGRAVIS Raiffeisen AG, geeft aan: “We hebben voor AB Texel Group gekozen vanwege de kennis van de agrarische sector en de mogelijkheden die AB biedt om door middel van datadashboards de logistieke processen inzichtelijk te maken en te optimaliseren.”

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group, vult aan: “We zijn verheugd dat we onze expertise in mogen zetten voor een partner als AGRAVIS. Als logistieke partner willen we continue aansluiten op de vraag van onze klanten en streven we gezamenlijk naar verbetering. We beschikken daarbij over een groot en dicht netwerk in agri- en foodtransport en bouwen voort op bijna 100 jaar aan ervaring.”

AB Texel Group is gespecialiseerd in het transport van agrarische producten, veevoer, meel, gekoelde foodproducten en (vloeibare) zuivel. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland is AB Texel Group met name actief in het transport van veevoer, aardappelen en meel.

Foto's

  • J.Roeland
    AB Texel

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats