Transport Online - Politie trekt deuren oplegger open en lading afval valt naar buiten [+foto's]

Politie trekt deuren oplegger open en lading afval valt naar buiten

Politie trekt deuren oplegger open en lading afval valt naar buiten [+foto's]
25-03-2021 14:16 | Buitenland | auteur Redactie

SCHERMBECK - De politie controleerde deze week een vrachtwagen geparkeerd stond op het industrieterrein "Im Heetwinkel" in het Duitse Schermbeck. Toen de agenten de deuren van de oplegger openden kwam de lading er direct uitvallen.

De 52-jarige chauffeur van de vrachtwagen verklaarde dat hij uit Rosendahl (district Coesfeld) was gekomen en dat hij recyclebaar schroot had geladen dat naar Afrika zou worden verscheept.

Toen de politie de lading van de vrachtwagen inspecteerde bleek het niet om recyclebaar materiaal te gaan, maar gewoon om (elektrisch) schroot en afval, in sommige gevallen zat er nog olie of koelvloeistof in de apparaten.

Omdat deze lading geclassificeerd is als gevaarlijke goederen met een milieugevaar, heeft de politie onder meer ook de miliepolitie ingeschakeld. De trailer is in beslag genomen. De lading moet nog op de juiste manier worden afgevoerd.

Naast het feit dat de oplegger niet juist geladen was bleek dat de combinatie ook verschuillende technische gebreken had. Zo waren de banden erg versleten en er zat geen kenteken op de trailer. Er werd zware roest aan het frame en er werden verbogen dwarsbalken geconstateerd. Vanwege de mankementen heeft ook een deskundige de combinatie bekeken. Hij ontdekte dat het remsysteem zwaar beschadigd was en dat de vrachtwagen niet meer rijklaar was.

De 49-jarige eigenaar van de de vrachtwagen en de chauffeur kunnen vanwege de overtredingen strafrechtelijke en administratieve vervolgingen verwachten. De onderzoeken lopen nog.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen