Clicky

 
Transport Online - Taakstraf voor buschauffeur die na drugsgebruik op tram botste

Taakstraf voor buschauffeur die na drugsgebruik op tram botste

Taakstraf voor buschauffeur die na drugsgebruik op tram botste
25-03-2021 13:42 | Ongevallen | auteur ANP

AMSTERDAM - De buschauffeur die op het Stadionplein in Amsterdam na het gebruik van drugs op een tram botste, krijgt een taakstraf van 240 uur. Daarnaast veroordeelt de rechtbank hem tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en krijgt hij een rijverbod van twee jaar.

De chauffeur was onder invloed van MDMA en GHB toen hij op 4 mei 2018 achterop een stilstaande tram reed. Door het ongeval in de buurt van het Olympisch Stadion raakten veertien mensen gewond, van wie twee ernstig. Een van hen liep een gescheurd jukbeen op, een ander slachtoffer een gebroken nek en hersenschudding. Volgens getuigen reed de chauffeur zonder te remmen met volle vaart achterop de tram.

Het vonnis voor de 28-jarige Ismaël W. wijkt af van de strafeis van de officier van justitie. Die had de rechtbank gevraagd om W. een gevangenisstraf op te leggen van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Daarnaast eiste justitie een werkstraf van honderd uur en een rijverbod van twee jaar.

W. raakte na het ongeluk zijn rijbewijs kwijt. Hij bezorgt tegenwoordig maaltijden op de fiets. In april vorig jaar trof de politie hem nog achter het stuur van een stilstaande personenauto met draaiende motor op een weg bij Nijkerk, opnieuw onder invloed van geestverruimende middelen. Hij wilde naar een feest in Amersfoort, maar was niet aanspreekbaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden