Transport Online - Huisartsenvereniging spreekt tweet ministerie over vaccins tegen

Huisartsenvereniging spreekt tweet ministerie over vaccins tegen

Huisartsenvereniging spreekt tweet ministerie over vaccins tegen
25-03-2021 09:38 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) spreekt een twitterbericht van het ministerie van Volksgezondheid over het gebruik van de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna door huisartsen tegen. Het ministerie twitterde woensdagavond dat huisartsen de vaccins van Moderna en Pfizer/BioNTech toedienen, terwijl dit niet zo is.

Veel huisartsen reageerden al verbaasd op het bericht. Een woordvoerster van LHV zegt dat huisartsen de bevolkingsgroepen met hoog risico tot 75 jaar oud inenten met het middel van AstraZeneca.

"Het heeft dus geen zin om de huisarts te bellen en te vragen naar een prik van Moderna of Pfizer/BioNTech. Mensen die ingeënt kunnen worden krijgen zelf een uitnodiging", aldus de LHV-woordvoerster.

Huisartsenposten

De verwarring is volgens de woordvoerster mogelijk ontstaan doordat huisartsenposten gebruik hebben gemaakt van de vaccins van Moderna en Pfizer/BioNTech om mensen in gezondheidsinstellingen te prikken. De persoon die de tweet plaatste, heeft dat mogelijk verkeerd opgevat.

De LHV heeft woensdagavond nog kort contact gehad met het ministerie over de tweet. De vereniging verwacht nog bericht van het ministerie donderdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen