Clicky


RTL haalt Mocro Maffia niet offline vanwege affaire Wahib

RTL haalt Mocro Maffia niet offline vanwege affaire Wahib
25-03-2021 09:18 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - RTL haalt de populaire Videoland-serie Mocro Maffia op dit moment niet offline vanwege de affaire rond hoofdrolspeler Bilal Wahib. Dat heeft een woordvoerder van de zender donderdag laten weten.

De 22-jarige Wahib werd woensdag aangehouden op verdenking van het maken en verspreiden van kinderporno. Hij overtuigde tijdens een Instagram-sessie een minderjarige jongen in ruil voor geld zijn geslachtsdeel te tonen.

RTL besloot woensdag wel een aflevering van het programma 'Rooijakkers over de vloer' waarin Wahib te gast was, niet uit te zenden vanwege de zaak. Maar het is "nu niet aan de orde" dat Mocro Maffia offline wordt gehaald, beklemtoont een zegsvrouw van RTL.

AVROTROS haalt de afleveringen van het programma Hunted VIPS met Bilal Wahib en zijn collega-acteur Oussama Ahammoud ook niet offline, meldt een woordvoerder van de omroep. Ook de serie Commando's waarin Wahib een hoofdrol speelde, blijft te zien op de streamingdienst van de NPO.

NPO Zapp heeft de aflevering van het programma Teenage Boss, dat hij presenteerde, wel offline gehaald. Platenlabel TopNotch heeft alle activiteiten stilgelegd.