Clicky


Vier verdachten van grootschalige oplichting aangehouden

Vier verdachten van grootschalige oplichting aangehouden
24-03-2021 14:42 | Misdaad | auteur Redactie

NIJMEGEN - De politie heeft dinsdag vier verdachten van grootschalige oplichting aangehouden. De woningen van drie verdachten zijn doorzocht en diverse goederen, waaronder gegevensdragers, zijn inbeslaggenomen, meldt de politie woensdag.

De vier mannen, 27 jaar uit Ootmarsum, 19 jaar uit Enschede, 27 jaar uit Westervoort en een 43-jarige man uit Dinxperlo zijn dinsdag op heterdaad in Nijmegen aangehouden. Zij worden verdacht van oplichting, flessentrekkerij en  misbruiken van identificatie/persoonsgegevens.

Bij de aanhouding werden twee voertuigen in beslaggenomen. Tevens zijn in deze voertuigen pakketten aangetroffen die even daarvoor waren afgevangen bij pakketbezorgers.

De mannen worden ervan verdacht bestellingen te doen in een webwinkel met vermoedelijk gestolen identiteitsgegevens en deze te laten afleveren op een bestaand adres. Men bestelt bij grote webwinkels waarbij de mogelijkheid bestaat om achteraf, na ontvangst, te betalen.

Met de verkregen track en trace-code wachten ze op de aflevering van de goederen en lopen hierbij de bezorger tegemoet vanuit de richting van een woning/flatportaal.  De ontvangen goederen worden echter nooit afgerekend en verdwijnen in de illegale handel. De bestelde goederen zijn vaak dure geluid/beeldapparatuur en kostbare huishoudelijke apparaten.

In Aalten, Enschede en Westervoort werd gistermiddag zoeking gedaan in de woning/verblijfplaats van drie van de aangehouden mannen. Diverse goederen, geld en gegevensdragers zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

In één woning verbleef een hond van een ras dat valt onder ‘hoog risico op agressief gedrag’. Deze hond is overgedragen voor verdere verzorging aan de dierenambulance. De politie heeft zicht op het feit dat deze manier van oplichting veelvuldig gebruikt wordt door deze groep en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.