Clicky

 
Transport Online - Politie vindt tijdens controle 27 mensen in Roemeense oplegger [+foto's]

Politie vindt tijdens controle 27 mensen in Roemeense oplegger

Politie vindt tijdens controle 27 mensen in Roemeense oplegger [+foto's]
24-03-2021 14:34 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

WINDORF - Dinsdag controleerde de Duitse politie een Roemeense trekker met oplegger. In de oplegger troffen de agenten maar liefst 27 mensen aan op de laadvloer. 

De politie wilde de vrachtwagen rond 07:50 uur in Windorf aan een verkeerscontrole onderwerpen toen de agenten de vreemdelingen aantrof in de oplegger.

De groep bestond uit in totaal 17 mannen uit Syrië, vier vrouwen uit Syrië, drie Iraakse mannen, een Iraakse vrouw, een vrouw uit Koeweit en een vrouw uit Eritrea. Onder de reizigers bevonden zich ook twee kinderen met hun ouders.

De hele reis zat de groep mensen totaal onbeveiligd tussen de lading in de vrachtwagentrailer. Geen van de vreemdelingen kon tijdens de politiecontrole de nodige identificatiedocumenten voor binnenkomst tonen.

De vrachtwagenchauffeur, een 26-jarige Roemeen, verklaarde bij het eerste verhoor dat hij niets wist van de verstekelingen op zijn laadvloer. Volgens de gesmokkelde mensen zijn zij in Roemenië aan boord van de vrachtwagen gekropen. Volgens eigen verklaringen betaalden de mensen tot 5.000 euro per persoon voor de smokkel.

Tijdens de inspectie in Windorf zagen de agenten een Opel Zafira met een buitenlands kenteken in de buurt. Toen verschillende politiepatrouilles arriveerden, verliet de Opel met hoge snelheid de locatie in Windorf. Korte tijd later werd de Opel tegengehouden door een patrouille van de Beierse grenspolitie op de parkeerplaats van Eichet. De inzittenden, twee Syriërs, zeiden dat ze een man wilden ophalen uit de groep mensen uit de vrachtwagen.

De twee inzittenden van de Opel hebben een verblijfsvergunning in Duitsland. De federale politie doet onderzoek naar de twee mannen, 27 en 32 jaar oud, op verdenking van medeplichtigheid aan illegale mensensmokkel. Nadat de politie de zaak had afgehandeld, mochtende twee Syriërs weer gaan.

De 27 mensen kregen een strafrechtelijke klacht wegens ongeoorloofde binnenkomst. 24 van de 27 vreemdelingen werden doorgestuurd naar de de dichtsbijzijnde opvanglocatie in Deggendorf.

De politie vond een actueel inreisverbod aan voor drie Syrische mannen uit de 27-koppige groep mensen. Nadat ze in hechtenis waren genomen, werden de mannen voor de rechter gebracht, die opdracht gaf tot detentie om ervoor te zorgen dat ze konden worden teruggestuurd. Het is de bedoeling dat de drie Syriërs de komende dagen met het vliegtuig naar Roemenië worden overgebracht.

De chauffeur van de vrachtwagen is opgepakt op beschuldiging van meervoudige illegale smokkel van buitenlanders onder levensbedreigende omstandigheden en na verschijning voor de rechter naar de gevangenis in Regensburg gebracht.

De politie doet verder onderzoek naar deze grootschalige smokkel.

Foto's

 • Blijleven Transport
  Blijleven Transport
 • Blijleven Transport
  Blijleven Transport
 • Blijleven Transport
  Blijleven Transport
 • R. van Heur
  R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden