Clicky

 
Transport Online - Duitse politie ziet steeds vaker valse corona testbewijzen

Duitse politie ziet steeds vaker valse corona testbewijzen

Duitse politie ziet steeds vaker valse corona testbewijzen
24-03-2021 14:24 | Buitenland | auteur Redactie

ROSENHEIM - Keer op keer ontmaskerd de Duitse politie coronatestcertificaten die bij controles in het grensgebied met Tirol als vervalsingen zijn aangeboden. Het vervalsen van dit bewijs is geen een strafbaar feit. Zo kregen op dinsdag een Oostenrijker, maandag een Roemeen en een paar dagen eerder een Duitser elk strafrechtelijke aanklachten wegens het vervalsen van gezondheidscertificaten.

Bij het grenscontrolepunt aan de A93 bij Kiefersfelden zagen de politieagenten dat een Duitse automobilist een papier overhandigde dat op een testcertificaat leek. Volgens eerste onderzoek was de verklaring van de 50-jarige man uit München, inclusief de vermelde arts, fictief.

Een Roemeense vrachtwagenchauffeur overhandigde een oorspronkelijk echt Covid-19-testcertificaat. Bij het benzinestation van de snelweg Inntal Ost zagen de ambtenaren echter onmiddellijk dat de datum van de afgifte was overschreven. De 27-jarige Roemeen wordt er daarom van beschuldigd zelfstandig het gezondheidscertificaat te hebben verlengd, dat niet ouder mag zijn dan 48 uur.

Tijdens de inspectie van een Oostenrijkse chauffeur merkten de agenten op dat het uitgereikte negatieve testcertificaat slechts een kopie is van een vermoedelijk echt gezondheidscertificaat. Het was duidelijk dat de 40-jarige chauffeur zijn eigen persoonlijke gegevens in de naamregel had ingevoerd.

Op last van het parket moest de Oostenrijker 200 euro storten als onderpand voor de komende strafrechtelijke procedure. Hij werd vervolgens afgewezen door de federale politie wegens gebrek aan inreisvergunning. Met een strafrechterlijke aanklacht "in zijn bagage" moest hij terug naar zijn thuisland.

De Roemeense vrachtwagenchauffeur moest ook het land verlaten nadat hij alle nodige politiemaatregelen had genomen. Hij zal waarschijnlijk binnenkort strafrechtelijk worden vervolgd.

De federale politie kon de Duitse man de toegang tot de Bondsrepubliek niet ontzeggen. Maar de man moest eerst een coronatest afleggen in het teststation bij het snelwegservicepunt. Na presentatie van het negatieve resultaat, dat nu op een echt certificaat stond, mocht hij zijn reis voortzetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions