Clicky

 
Transport Online - RIVM: aantal coronapatiënten op intensive cares kan verdubbelen

RIVM: aantal coronapatiënten op intensive cares kan verdubbelen

RIVM: aantal coronapatiënten op intensive cares kan verdubbelen
24-03-2021 14:05 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De druk op de intensive cares kan in de komende weken ongeveer verdubbelen. Daar houdt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) rekening mee. Momenteel liggen 600 tot 650 coronapatiënten op een ic-afdeling, begin april kan dat zijn gestegen tot ergens tussen de 1000 en 1250.

De laatste keer dat er meer dan duizend coronapatiënten op een intensive care werden behandeld, was op 23 april vorig jaar, tijdens de eerste coronagolf.

Directeur Jaap van Dissel van het RIVM deelde de prognose woensdag met de Tweede Kamer. Hij ziet een link met de heropening van de basisscholen eind januari. Als dat besluit niet was genomen, zou het aantal coronapatiënten op de ic's op het huidige niveau zijn blijven hangen, dus rond de zeshonderd mensen.

De intensive cares van ziekenhuizen nemen momenteel enkele tientallen nieuwe coronapatiënten per dag op. Het precieze aantal varieert, maar het gemiddelde is redelijk stabiel met ongeveer veertig nieuwe opnames per dag. In de komende weken zou dat kunnen stijgen tot ongeveer tachtig per dag.

Eind april of begin mei zal de druk op de ic's beginnen te dalen, verwacht het RIVM. Dat komt door het zachtere weer en doordat meer mensen dan zijn gevaccineerd. Begin juni is het aantal ic-coronapatiënten dan terug op het huidige niveau en in de zomer zal het volgens het RIVM weer redelijk rustig zijn in de ziekenhuizen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden