Clicky

 
Transport Online - Containerschip 'Ever Given' blokkeert Suezkanaal

Containerschip 'Ever Given' blokkeert Suezkanaal

Containerschip 'Ever Given' blokkeert Suezkanaal
24-03-2021 08:53 | Incidenten | auteur ANP/BLOOMBERG/AFP

CAÏRO - Een groot containerschip is onderweg naar Rotterdam vast komen te zitten in het Suezkanaal in Egypte. Het vaartuig de Ever Given blokkeert een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld. Daardoor ontstond een opstopping van meer dan honderd schepen die gebruik wilden maken van de belangrijke waterweg tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee.

Op een foto is te zien dat het 400 meter lange schip dwars in het kanaal ligt. Het ging volgens de Taiwanese rederij Evergreen Line mis door de harde wind. Daardoor raakte het containerschip, dat langer is dan de Eiffeltoren, van koers en liep het aan de grond. Er worden naar verluidt sleepboten ingezet om het schip vlot te trekken, maar het is onduidelijk hoelang dat gaat duren.

Het komt vaker voor dat schepen in de problemen raken in het 193 kilometer lange Suezkanaal. Het lukte in 2017 na enkele uren om het vrachtschip OOCL Japan vlot te trekken. Een van de ernstigste incidenten vond plaats in 2004. Toen blokkeerde de olietanker Tropic Brilliance het kanaal meerdere dagen. Het schip kon pas verder nadat duizenden liters olie van boord waren gehaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats