Clicky


 


Gezonde 26-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur sterft binnen paar uur aan corona

Gezonde 26-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur sterft binnen paar uur aan corona
23-03-2021 15:06 | Coronavirus | auteur Redactie

GOOIK - De 26-jarige vrachtwagenchauffeur José Meire uit het Belgische Gooik werd vorige week met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Een test bevestigde al snel dat hij besmet was met het coronavirus.

De twee meter lange en 120 kilo zware José kreeg een longembolie en binnen vijf uur was de jonge Belg overleden.

Zijn ouders doen dinsdag hun verhaal in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Ze willen waarschuwen voor de sluipmoordenaar die het coronavirus is.

“In minder dan vijf uur waren we onze grote teddybeer kwijt”, vertelde zijn moeder aan de krant.

José's ouders weten niet hoe hij besmet is geraakt. Wat ze wel weten is dat ze eerder deze maand een telefoontje kregen van een "contacttracer" die hen vertelde dat ze in contact waren geweest met een positief iemand en in quarantaine moesten blijven.

Volgens zijn ouders volgde José de opgelegde maatregelen nauwkeurig op. Daarnaast was hij ervan overtuigd dat mocht hij wel besmet raken hij er vanwege zijn leeftijd en zijn gezondheid wel vanaf zou komen met een verkoudheid of griepje van een paar dagen.

"Jongeren sterven niet aan covid, tenzij ze onderliggend lijden hebben." Dat zei hij toch tegen zichzelf? ​

“Alsjeblieft: doe niet onnozel, hou je aan de regels, óók als je jong en gezond bent. Voor je het weet, is het ermee gedaan”, roepen de ouders van José op. (HLN+)

Geplaatst door HLN.be op Maandag 22 maart 2021

José had geen medische geschiedenis. Met zijn 120 kilo en twee meter had hij een body mass index van 30. Hij was zwaarlijvig. "Maar dat maakt hem nog niet tot een persoon in gevaar", legt een arts uit. "120 kilo voor een persoon van twee meter, het is een relatief normaal gewicht", aldus de arts.

Volgens José's ouders hielden de doktoren vol dat hun zoon in zeer goede gezondheid verkeerde. Daarom willen ze andere jongeren waarschuwen: “We snappen dat iedereen de maatregelen zat is, maar ze zijn nodig. Wij zijn ons er nu terdege van bewust. Wees alsjeblieft niet dom, houd je aan de regels. Het kan binnen een paar uur afgelopen zijn, ook voor gezonde mensen die denken immuun te zijn voor het virus."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats