Clicky

 
Transport Online - Katalysatordieven aangehouden in Leidschendam

Katalysatordieven aangehouden in Leidschendam

Katalysatordieven aangehouden in Leidschendam
23-03-2021 13:56 | Misdaad | auteur Redactie

LEIDSCHENDAM - Bewoners van de Prinses Annalaan deden in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.45 uur een melding van een verdachte situatie bij hun auto. Vier personen stalen de katalysator van de auto en gingen er vandoor. Agenten hielden in de omgeving drie Georgische mannen in de leeftijd van 27 tot 35 jaar zonder vaste woonplaats aan. De vierde verdachte wist te ontkomen.

De politie ging naar de straat, waar de mannen bezig waren aan de auto van de melders. Vanaf die plek zagen agenten een auto met witte kentekenplaat wegrijden. De bestuurder van die auto is aangehouden. Het Team Hondensurveillance hield in de omgeving twee mannen aan die zich verstopt hadden. Een van die mannen had een katalysator bij zich.

De bewoners deden aangifte van de diefstal. Het was voor deze slachtoffers al de derde keer dat de katalysator van hun hybride auto gestolen werd. De politie onderzoekt of de drie verdachten in een rondreizende criminele bende zitten.

Criminelen in deze (internationaal) rondtrekkende bendes plegen allerlei misdrijven en verdienen daar hun geld mee. Denk aan diefstal van auto-onderdelen, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij. Ze verblijven vaak maar korte tijd in Nederland. Hun tijdelijke verblijfplaatsen zijn meestal recreatieparken, campings, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken deze criminelen door naar een volgend land of terug naar het thuisland, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden