Clicky

 
Transport Online - 'Verschuiven avondklok leidt niet tot versnelling vaccinaties'

'Verschuiven avondklok leidt niet tot versnelling vaccinaties'

'Verschuiven avondklok leidt niet tot versnelling vaccinaties'
23-03-2021 13:23 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Als de avondklok een uur op zou schuiven, betekent dat niet dat er meer gevaccineerd wordt op een dag. Dat zeggen de GGD GHOR Nederland en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Beide organisaties zijn niet van plan 's avonds meer prikafspraken in te plannen.

"Met een uur langer prikken kunnen we niet meer mensen vaccineren. Daarvoor zijn er namelijk niet genoeg vaccins beschikbaar", vertelt een woordvoerder van de GGD GHOR. "Onze capaciteit is nu voldoende om alles overdag te doen."

Ook de huisartsen gaan hun vaccinatietempo niet opschroeven bij een verschuiving van de avondklok, zegt een woordvoerder van de LHV. Huisartsen vaccineren doordeweeks vanaf 17.00 uur, na het einde van hun praktijkdag. Op zaterdag prikken zij juist overdag. "We hebben tot nu toe geen enkel probleem om alle prikafspraken op die tijden weg te werken. We hebben geen extra uur nodig."

Dinsdag beslist het kabinet over het voorstel van de burgemeesters van het Veiligheidsberaad voor een latere avondklok. Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) noemde het verzoek maandag een "begrijpelijke, beargumenteerde suggestie". In Den Haag werd het voorstel een "serieuze optie" genoemd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions