Clicky

 
Transport Online - Tien doden, onder wie agent, na schietpartij bij supermarkt in VS

Tien doden, onder wie agent, na schietpartij bij supermarkt in VS

Tien doden, onder wie agent, na schietpartij bij supermarkt in VS
23-03-2021 10:18 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

BOULDER - Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Colorado zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Onder de doden is een politieagent, meldt de plaatselijke politie.

De politie sloeg alarm over een "actieve schutter" bij de supermarkt King Soopers in de plaats Boulder, aan de voet van de Rocky Mountains. Mensen werd geadviseerd niet naar het gebied te komen. De overleden agent was de eerste agent die ter plaatse was.

Buiten de supermarkt verzamelden zich uiteindelijk tientallen agenten. De politie riep de schutter op zich over te geven, schrijven Amerikaanse media. "Het hele gebouw is omsingeld", klonk het via een luidspreker. "Kom naar buiten met je handen in de lucht."

Chaos

Na enige tijd kwam een gewonde man met ontbloot bovenlijf onder begeleiding van agenten naar buiten. Volgens de politie opereerde de man alleen en is hij op dit moment de enige verdachte van de schietpartij. Het motief van de schutter is nog onduidelijk.

Klanten die konden ontkomen, vertelden over de chaos in de supermarkt. De 42-jarige Sarah Moonshadow vertelde volgens persbureau Reuters dat ze bij de kassa stond toen het schieten begon. Ze zag vervolgens buiten de winkel een slachtoffer op de grond liggen, maar werd meegesleurd door haar zoon. "Ik kon niemand helpen", huilde ze.

Tweede moordpartij in week

Overlevende Ryan Borowski vertelde CNN dat hij zeker acht schoten hoorde. "Ik ben bijna gedood omdat ik frisdrank en een zak chips wilde halen."

De overleden agent had zeven kinderen en was in de periode voor zijn dood op zoek naar ander werk. "Hij wilde zijn gezin zoiets besparen", vertelde de vader van politieman Eric Talley. De agent kwam in 2013 nog in het nieuws omdat hij had geholpen bij het redden van eenden.

Het was de tweede moordpartij in de Verenigde Staten in minder dan een week tijd. Een man schoot vorige week acht mensen dood in Atlanta (Georgia).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden