Clicky

 
Transport Online - Duitsland verlengt lockdown, winkels gesloten rondom Pasen

Duitsland verlengt lockdown, winkels gesloten rondom Pasen

Duitsland verlengt lockdown, winkels gesloten rondom Pasen
23-03-2021 10:05 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BERLIJN - De Duitse lockdown wordt verlengd tot 18 april en het aantal sociale contacten rondom de paasdagen moet worden beperkt. Dat besloten de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de zestien deelstaten tijdens topoverleg over het coronabeleid.

Tijdens de paasvakantie tussen 1 en 5 april moet de meeste winkels gesloten zijn en mogen er geen kerkdiensten plaatsvinden. Winkels die voedsel verkopen krijgen een uitzondering op zaterdag 3 april, op de overige dagen zijn de meeste levensmiddelenwinkels toch al vaak gesloten vanwege de paasdagen. Kerkdiensten moeten zoveel mogelijk online plaatsvinden.

Het plan om tijdens Pasen tijdelijk iets meer bezoek thuis toe te laten, werd verworpen. Tijdens de persconferentie in de nacht van maandag op dinsdag drukte Merkel de Duitsers op het hart om vooral thuis te blijven tijdens Pasen. "We bevinden ons nu in een zeer serieuze situatie", zei ze, eraan toevoegend dat Duitsland een race tegen de klok voert om de inwoners te vaccineren.

Vakantiegangers

Voor vakantiegangers in het buitenland wordt het verplicht een coronatest te doen voor de terugvlucht. Regio's waar de coronacijfers hard oplopen moeten coronaregels gaan aanscherpen en nadenken over maatregelen zoals uitreisbeperkingen, strengere contactbeperkingen of een mondkapjesplicht in personenauto's.

Duitsland zit al sinds halverwege december in lockdown. De autoriteiten hadden voor het overleg maandag de verwachtingen over mogelijke versoepelingen getemperd. Ze maken zich zorgen over het groeiende aantal coronabesmettingen. Minister van Volksgezondheid Jens Spahn waarschuwde vorige week dat zijn land in een derde coronagolf zit.

Duitse bestuurders zagen vorige maand nog wel ruimte voor versoepelingen. Zo mochten kappers en sommige scholen enkele weken geleden weer open. De lockdown wordt in Duitsland steeds met enkele weken verlengd. Op 12 april komen de bestuurders weer bij elkaar om te kijken of de lockdown opnieuw moet worden verlengd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions