Clicky

 
Transport Online - Elektrische afvalinzameling voor Van Kaathoven

Elektrische afvalinzameling voor Van Kaathoven

Elektrische afvalinzameling voor Van Kaathoven
23-03-2021 10:03 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VEGHEL - Recentelijk nam Van Kaathoven een Volvo FE Electric in gebruik voor de inzameling van PMD-afval binnen de gemeente Meierijstad. Een 100% elektrisch aangedreven truck zorgt voor minder fijnstof, minder CO2-uitstoot en minder geluid en dat waren voor Van Kaathoven en de gemeente Meierijstad redenen voor een zware elektrische truck te gaan. Daarnaast vormde de af fabriek productie een belangrijke motivatie om te kiezen voor Volvo Trucks.

Van Kaathoven gelooft in duurzame technologie en past deze toe waar mogelijk. Een afvaltender van de gemeente Meierijstad bood ruimte om duurzame innovaties toe te passen.

Wethouder Van Rooijen van gemeente Meiereijstad licht toe: “We nemen onze duurzaamheidsambitie serieus. En dat betekent dan ook dat we deze moeten doorvertalen in onze inkoop en daar de benodigde middelen voor over moeten hebben. Zoals bij de huisvuilinzameling: in het eisenpakket voor de aanbesteding hebben we partijen gevraagd vervoersdiensten zonder emissies aan te bieden. Van Kaathoven gaf invulling aan die uitdaging door als een van de eerste afvalinzamelaars een order te plaatsen voor een elektrisch voertuig.”

Naast het uitstoten van minder fijnstof, CO2 en een geluidsreductie speelde ook de samenwerking tussen de verschillende partijen een rol in de uiteindelijke keuze voor Volvo Trucks.

“Eén van de koplopers worden van een duurzame vloot kun je niet alleen. Daar zit de kracht van samenwerking in. Wij zetten het elektrische voertuig in voor huishoudelijke inzameling en werken daarin als team samen met gemeente Meierijstad, Volvo Trucks Nederland en BAS Truck Center. Ook het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert, wordt door ons hoog gewaardeerd. Hiermee is alle service gewaarborgd zoals bij ieder ander voertuig”, aldus Rob Meulendijks, Directie Van Kaathoven.

De Volvo FE Electric werd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center uit Veghel afgeleverd bij Van Kaathoven in Sint-Oedenrode en rijdt inmiddels door de straten van Meierijstad.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions