Transport Online - Agent in Tilburg krijgt kopstoot tijdens aanhouding

Agent in Tilburg krijgt kopstoot tijdens aanhouding

Agent in Tilburg krijgt kopstoot tijdens aanhouding
23-03-2021 09:48 | Binnenland | auteur Redactie

TILBURG - Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft maandag in Tilburg een agent tijdens zijn aanhouding een kopstoot in het gezicht gegeven. De verdachte bleek na een speekseltest vermoedelijk onder invloed van harddrugs, meldt de politie.

De politie ging die middag rond 15.00 uur naar een fastfoodrestaurant aan de Heuvelring in verband met een lastige klant. Toen de overlastgevende man de politie zag, ging hij er snel vandoor. De man, die geen bovenkleding en geen schoenen droeg, rende een nabijgelegen parkeerkelder voor fietsen in. Hier kon hij uiteindelijk worden gecontroleerd.

De man kon zich niet legitimeren en werd agressief richting de agenten. Hij balde zijn vuisten, maar de politie greep in. De man werd aangehouden, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Hij verzette zich hevig en zag kans een van de agenten een flinke kopstoot in het gezicht te geven. Een medewerker van de fietsenstalling schoot hierop te hulp.

Uiteindelijk werd de verdachte in de politieauto geplaatst en werd hij overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau werd bij de man een speekseltest afgenomen. Hieruit bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van amfetamine en/of cocaïne was. Er is door een arts bloed afgenomen om hier meer duidelijkheid over te krijgen.

De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor agressie en geweld. De agent, die vanwege de kopstoot verwondingen opliep heeft aangifte gedaan. De verdachte zit vast omdat hij zich niet kon legitimeren, verzette tijdens zijn aanhouding, en voor poging tot zware mishandeling bij de agent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen