Clicky

 
Transport Online - Van der Wal kiest spiegelloze trucks voor verdere verduurzaming

Van der Wal kiest spiegelloze trucks voor verdere verduurzaming

Van der Wal kiest spiegelloze trucks voor verdere verduurzaming
23-03-2021 09:34 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

UTRECHT - Van der Wal heeft dit kwartaal negen van de nieuwste Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen ter uitbreiding van de vloot. Met deze uitbreiding investeert Van der Wal opnieuw in de groeiende vraag naar duurzame transportoplossingen.

Vrachtwagens zonder spiegels

De afwezigheid van spiegels valt op en het is even goed kijken om de gestroomlijnde camera’s op te merken. Deze opvallende innovatie heeft een aantal grote voordelen.

De ‘cameraspiegels’, MirrorCam genaamd, zorgen voor een beter zicht en verhogen de verkeersveiligheid. Doordat de camera’s veel kleiner en gestroomlijnder zijn dan conventionele spiegels zorgt het ook voor een flink lagere luchtweerstand.

Forse CO2-reductie

De camera’s leiden, samen met andere technische ontwikkelingen, zoals de PPC (Predictive Powertrain Control), van de nieuwe Actros tot een goede vermindering van CO2-uitstoot. Managing Director Gertjan Boom vertelt hierover: “Hoeveel CO2-reductie we exact realiseren hangt van meerdere factoren af, maar dit nieuwste type moet in ieder geval met vijf procent minder brandstof toe kunnen. Dat is weer een flinke stap in de goede richting.”

Investeren in nu verduurzamen

Volgens eigenaar Henk van der Wal draait het om het optimaal benutten van de mogelijkheden die nu al voorhanden zijn. Dus niet wachten op welke techniek of wetgeving ons gaat redden maar nu actie nemen. In zijn woorden: “Het nú verduurzamen van transport is essentieel om onder de 2 graden temperatuurstijging voor 2050 te blijven. Het wachten op de eerste betaalbare elektrische trucks is zoiets als passief de bui afwachten, terwijl het nu al stortregent. Dit kunnen we ons simpelweg niet veroorloven.”

Meer vraag naar duurzame oplossingen

Gertjan vult aan: “We horen van steeds meer klanten dat ze duurzaamheid actief meewegen in hun transportkeuzes. Dit trekt ook nieuwe klanten aan die het echt als voorwaarde hebben en bereid zijn de eerlijke prijs te betalen. Een mooie ontwikkeling die helpt om onze duurzame ambities in te vullen.” Hij vervolgt: “Deze vraag zie je ook terugkomen in ranglijsten zoals de Top 100 Logistiek waar we een goede sprong hebben gemaakt.”

Doordat afgelopen jaar duurzaamheid en innovatie gingen meewegen in de Top 100 Logistiek Dienstverleners eindigde Van der Wal als een van de grootste stijgers op plek 38.

Kill Empty Running, sterren en meer innovatie

Terugkomend op de eerdergenoemde ambities van Van der Wal, vertelt Gertjan: “We hebben dit jaar investeringen in diverse innovaties op de planning staan, zo is Van der Wal de eerste in Nederland die acht elektrische meeneemheftrucks besteld heeft. We hebben de interne Fleetboard Drivers League vernieuwd samen met Mercedes en we zijn hard bezig om onze derde Lean&Green ster te behalen.”

Henk: “En natuurlijk gaan we verder met Kill Empty Running om een einde aan idioot vervoer te maken. Want naast duurzaam investeren valt er ook gewoon heel veel winst te behalen als we de bestaande capaciteit optimaal benutten.”

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden